Nő a zöld felület

2022.04.01. 11:00

Fákat ültettek Csanádapácán és Nagyszénáson

Cs. I.

/Fotó: Tüskés Tibor/

Az országos településfásítási program keretében pénteken két helyszínen is ültettek fákat. Reggel Csanádapácán, az Alkotmány utcai fasort alakították ki, 30 amerikai kőris került földbe. Erdős Norbert, az Agrárminisztérium államtitkára és Oláh Kálmán polgármester arról beszélt, a közművesítés után így növelik a zöldfelületeket a településnek ezen a  részén. 

Fotó: Csete Ilona

Elhangzott, jeleneleg Magyarország legnagyobb fásítási programja zajlik, május végéig 36 ezer fa kerül földbe azért is, hogy az erdősültség 24-ről 27 százalékra emelkedjen.

/Fotó: Tüskés Tibor/

Nagyszénáson a fürdőben folytatódott a program. Nyemcsok János polgármester elmondta, az önkormányzat 2021-ben pályázott, nyert 30 facsemetét. A parkfürdőbe 9 hársfát ültettek. A további 21 gömszivar fasorként díszíti majd a Hősök útját. A nagyközségben egyébként 2008 óta folyamatos a zöldítés, fásítás, azóta hétszáz fával gyarapodott a település. Népszerű az újszülöttek fái program is. Erdős Norbert elmondta, a fásítás mellé madárodúkat is kapnak a települések.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában