Háborúellenes himnusz/Gyula

2022.04.25. 13:48

Békedallal jelentkezett a Dirty Slippers

Már több, mint 150 ezer megtekintésnél jár a Dirty Slippers, Fedor Kyra és Szirmai Móni dala, a Könnycseppek.

Fotó: Dirty Slippers Official

A tavaly nyáron a londoni Abbey Road stúdióban dolgozó Dirty Slippers zenekar, hazánk egyik legnépszerűbb TikToker-énekesnőjével, Fedor Kyrával, valamint a kárpátaljai énekesnővel, Szirmai Mónival készített közös „háborúellenes himnuszt”, a Könnycseppek címmel, amelynek videóklipje már több, mint 150 ezer megtekintésnél jár. A pop-rock zenekar és a két csodálatos hangú énekesnő unikális együttműködése a dal, amelynek küldetése a béke és szeretet hirdetése, mindezt egy azonnal megjegyezhető, igazi együtténeklős refrénnel fűszerezve.

A dal producere nem meglepően ezúttal is a nemzetközi zenei élet ismert alakja, George Shilling (Oasis, Mike Oldfield), aki az előadókkal, szerzőkkel együtt ingyen vállalta a közreműködést a háború ellenes szerzemény elkészítésében.

A dalhoz a Csepel Művek területén található egykori szocialista bunkerben forgatott kisfilmet a zenekar a két vendég énekesnővel, amelyet Németh Dániel "Kobe" rendezett, aki a Dirty Slippers Mennyország kapujában című videoklipjét is dirigálta már korábban.

A gyulai Lobó-Szalóky Lázár, a Dirty Slippers frontembere, valamint Szirmai Móni énekesnő mesélt nekünk a dal hátteréről és a forgatásról:

Lobó-Szalóky Lázár elmondta: „Mónitól érkezett a felkérés, hogy csináljunk egy közös dalt és ezáltal próbáljunk meg még többet tenni a háború elől menekülő embertársainkért, mint az adományozás, fordítás és pályaudvarokon való segítségnyújtás. Természetesen azonnal belevágtunk a dal megalkotásába, mely dalszövege kapcsán több Ukrajnából menekült barátunk történetei adták az inspirációt. Megrendítő, őszinte dal lett véleményem szerint, amely bízunk benne rengeteg ember figyelmét felhívja arra, hogy elfogadhatatlan dolog a háború. A béke a legfontosabb és az, hogy ne haljanak meg ártatlanok ezrei értelmetlenül."

– Hiszem, hogy a szeretet tobb mindent megold, mint az agresszió és a háború. Bízom benne, hogy a világra olyan béke, szeretet, egyetértés és tisztelet köszönt rá, mint amilyen közöttünk volt ennek a dalnak az elkészitese es a klip forgatása alatt. 

– Hálás vagyok, hogy a klip ilyen sok emberhez eljutott már és folyamatosan adhatjuk vele az interjúkat, hívhatjuk fel az emberek figyelmét. Meggyőződésem, hogy szükség van a mai világban arra, hogy a valódi értékekről énekeljünk, mint a béke és a szeretet. Bármennyire is klisének tűnhet, de szerintem erre nagyobb szükség van, mint valaha" - folytatta a Beregszászról származó Szirmai Móni.

A Könnycseppek videóklipje az alábbi linkre kattintva tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=fHRPykedCSo

Dirty Slippers-koncert Kardoson és Gyulán

Április 30. Kardos, Tavaszi Fesztivál - IKSZT szabadtéri színpad - 20:30

Május 1. Gyula, Várkert - városi majális - 18:30 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában