Orosháza - videóval/galériával

2022.04.30. 09:52

Átvette parlamenti mandátumát Erdős Norbert

Ünnepélyes keretek között vette át parlamenti mandátumát pénteken Orosházán Erdős Norbert, a dél-békési választókerület Fidesz-KDNP képviselője.

Letavecz Ilona és Erdős Norbert

Az oroscafe írása szerint, vezető politikusok, közintézmények vezetői, neves támogatók jelenlétében, a térség polgármestereinek és a kampányban közreműködők körében, egy ökumenikus istentiszteletet követően a Petőfi Művelődési Központban (PMK) került sor a jogerős választási eredmény ismertetésére és a megbízólevél, a mandátum átadására.

Az ünnepi alkalom nyitányaként a Tótkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar játszott az Evangélikus templomban, majd Iványi László katolikus esperesplébános, Szalkay Róbert református lelkipásztor és Ördög Endre evangélikus igazgató lelkész köszöntötte az új országgyűlési képviselőt, áldotta meg szolgálatát.

Letavecz Ilonától vehette át parlamenti mandátumát Erdős Norbert. A videó ide kattintva tekinthető meg.

– A te munkád nem pusztán egy munkahely lesz, hanem egy hivatás. Ami azt jelenti, hogy nem a jutalomért, a fizetségért teszed, hanem azért, mert ez a feladatod – fogalmazott Iványi László.

– Nem szokványos, hogy egy országgyűlési képviselő egy templomban kér áldást szolgálatára nem sokkal a mandátum átvétele előtt. Nem szokványos, de dicséretes, a Biblia szavaival élve „bölcs dolog” – vette át a szót Szalkay Róbert. – Azt mutatja, hogy komolyan veszi a szolgálatát. Az elmúlt napokban többen is megkérdezték tőlem, hogy mennyire nyilvános az ünnepség. Vajon eljöhetnek-e az istentiszteletre, valaki pedig egyenesen úgy beszélt, hogy „a mi Erdős Norbink”. Ezt ne vegye tiszteletlenségnek, sokkal inkább a választók szeretetének megnyilvánulásának – tette hozzá a lelkipásztor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában