Egyhangú döntés

2022.04.22. 09:14

Alföldi Károlyt indítja a Fidesz a csabai időközi választáson

Az elhunyt dr. Ferenczi Attila politikai végakaratának megfelelően Alföldi Károlyt indítja jelöltként a Fidesz helyi alapszervezete a békéscsabai 4. számú egyéni választókerületben a június 26-ai időközi önkormányzati képviselőválasztáson. A Fidesz helyi tagsága csütörtöki közgyűlésén erről egyhangúlag döntött.

beol.hu

Mint az a párt közleményében olvasható, az orvosként és elkötelezett lokálpatriótaként is maradandót alkotott dr. Ferenczi Attila, a városrész sajnálatosan korán elhunyt képviselője huszonnyolc esztendőn át képviselte a választókerület lakóinak érdekeit a helyi közgyűlésben. 2019-ben – a választópolgárok bizalmából – immáron hetedízben szerzett képviselői mandátumot a Fidesz színeiben, szívügye volt a választókerületben élők sorsa. Integráló személyiségként mindig a párbeszéden alapuló konszenzusos megoldások elkötelezett híve volt.

Különösképpen ezért sem tartják szerencsésnek, hogy a jelöltállítás során a párbeszédet, a konszenzusos megoldáskeresést megelőzte az egyoldalú, elhamarkodott kinyilatkoztatás. „Határozott meggyőződésünk, hogy a „politikai torzsalkodás” elkerülését éppen a korrektség és a fair play szabályainak tiszteletben tartása garantálta volna” – hangsúlyozták.

Mint a közleményben áll, a Fidesz békéscsabai tagsága, szervezete a pluralizmus jegyében tiszteletben tartja minden jelölő szervezet döntését, illetve minden jelölt indulási jogát. Az országgyűlési választásokon meggyőző fölénnyel diadalmaskodott, a lakosságnak a kiszámíthatóságot és a biztonságot garantáló kormánypárt helyi alapszervezetének jelöltállítással kapcsolatos döntése – dr. Ferenczi Attila politikai végakaratát is tiszteletben tartva – megalapozott és végleges.

Úgy látják: Alföldi Károly személye garancia a választókerület további töretlen fejlődésére, jelöltjük nagy munkabírású, elkötelezett lokálpatrióta, széleskörű személy és helyismerettel rendelkezik a 4. számú egyéni választókerületben, szívügye a Lencsési lakótelepen és a környéken élők sorsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában