Beruházások

2022.04.11. 07:13

A vasútállomás felújítását is tervezik Mezőhegyesen

Az eddig megpályázott, majd megnyert projektjeit a ménesbirtok fejlesztéseivel összehangolva dolgozta ki az önkormányzat a város központi tengelyét követve, a ménesbirtok központjától a város délkeleti szélén található horgásztóig.

Cs. I.

Pap István Tibor /Archív fotó/

A projektek illeszkednek egymáshoz – nyilatkozta Pap István Tibor polgármester. Hozzátette: az önkormányzat a ménesbirtokkal partnerségben, a történelmi hagyományok tiszteletben tartásával, egymást is segítve valósítja meg a beruházásokat. A vasúttársasággal is folyamatosak az egyeztetések, keresik a forrásokat.

A helyi fejlesztésekről beszélgetve a település vezetője azt is elmondta, a település központi részét érintően a MÁV is fejlesztéseket hajt végre – a város térségi meghatározó szerepe és egyéb fontos célterületek (turizmus) fellendítése érdekében. A vasútállomást is érinti egy beruházás.

Kérdéseinkkel megkerestük a MÁV sajtóosztályát, érdeklődve erről a fejlesztési projektről.

– A vasúttársaság megkezdte Mezőhegyes vasútállomás felújításának az előkészítését, a felújítás vázlattervei elkészültek, a részletes műszaki tartalom és a tervezés folyamatban van – tájékoztatták lapunkat.

– A projekt előkészítését a MÁV-Volán-csoport az önkormányzattal közösen valósítja meg. A beruházás fő célja a műemléki védettségű felvételi épület felújítása, a külső és belső utasforgalmi kapcsolatok fejlesztése, az állomási környezet komplex rendezése, az utaskiszolgálás színvonalának az emelése a településfejlesztés célkitűzéseihez illeszkedve, a kor követelményeinek megfelelően. 

A kivitelezés a forrás rendelkezésre állása után ütemezhető – fogalmaztak válaszukban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában