Sajtótájékoztató

2022.03.25. 16:08

Új elnököt jelölnek a megyei agrárkamara élére

Sajtótájékoztatón jelentették be pénteken Békéscsabán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei igazgatóságán, hogy a következő ötéves időszakra Kozsuch Kornél általános alelnököt jelölik dr. Kulcsár László utódjának. Tiszteletbeli elnökként dr. Kulcsár László munkájára, tapasztalataira továbbra is számítanak.

Ny. L.

Kozsuch Kornél, Jakab István, dr. Kulcsár László és Győrffy Balázs /Fotó: Imre György/

Győrffy Balázs, a NAK országos elnöke hangsúlyozta, hamarosan véget ér az ötéves ciklus a kamaránál, küldöttgyűlésük idén május 20-ára tűzte ki a kamarai voksolások időpontját. A tisztségviselőket, így a megyei elnököket is megválasztják a tisztújítás keretében.

 Dr. Kulcsár László közölte velem és Jakab Istvánnal, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnökével, hogy 30 kemény év munkája után hátrébb vonul a mindennapi munkát, feladatokat illetően 

– hangsúlyozta a tájékoztatón Győrffy Balázs. – Kozsuch Kornél kondorosi gazdatársunk régóta benne él az agráriumban, és a kamara munkáját is teljes egészében ismeri. A gazdatársadalommal pedig minden döntést, információt igyekszünk a lehető legkorábban megosztani, ezért is jelentettük be már most a tervezett változást.

Dr. Kulcsár László kiemelte, harminc éve dolgozik a megyei agráriumért az első vonalban, eljött az ideje a fiatalításnak. Minden támogatást, segítséget megad Kozsuch Kornélnak, akinek édesapjával is hosszú éveken, sőt évtizedeken át dolgoztak a megyei gazdákért.  

 

Jakab István hangsúlyozta, a gazdatársadalom érdekében dr. Kulcsár Lászlóval együtt végigvitt harminc esztendő nagyon sok eredményt hozott az agrárium számára. A legnehezebb időkben is kiálltak a gazdák mellett. Az agárkamara pedig felépített egy olyan rendszert a falugazdászokkal, hogy a segítség, a szolgáltatás – például az egységes kérelmek benyújtásánál – helyben van. Ezért is fontos, hogy a gazdák, az őstermelők megerősítsék az agrárkamarát a szavazatukkal a május 20-ai választáson.

 

Megyénk gazdatársadalmát szolgálja

Kozsuch Kornél a sajtótájékoztatón kiemelte, megtisztelő számára a jelölés a NAK megyei elnöki tisztségére. Amennyiben megválasztják, a magyar és a megyei gazdatársadalmat szolgálja, ugyanúgy, mint eddig is tette általános alelnökként vagy a megyei betakarítási koordinációs bizottság elnökeként. Ahogy fogalmazott, a május 20-ai, kamarai választáson minden voksra szükségük van, mert együtt jelentik az erőt a jövő agráriumának építésében. Hangsúlyozta, az sem hagyható figyelmen kívül, hogy háromszor annyi vidékfejlesztési forrás érkezett, mint korábban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában