Orosháza

2022.03.05. 13:00

Ügyes kezek nyomán új életre keltek a könyvek

Milyen sokan vannak! - ámultunk el szombaton délelőtt az orosházi gyermekkönyvtárban tett látogatásunkkor. Könyvmásítás címmel hirdettek a könyvtárosok programot a gyerekeknek és ők nem lepődtek meg: minden korosztályból érkeztek a kreatív foglalkozásra. Szülők és segítők is lelkesen vetették bele magukat az alkotásba: azt mondták, kreatívkodni olyan menő!

Cs. I.

Régi könyvek lapjait hajtogatva új életre keltek a kötetek

Fotó: Csete Ilona

A könyvtár már nem használatos könyvei keltek új életre az ügyes kezek és ötletek nyomán. Nevezzük könyvszobrászatnak, vagy könyvmásításnak, a végeredmény egy hajtogatott könyv új értelmet nyerve. A világirodalom klasszikusa, meg Madách és a többi remekmű (egykoron sokan, sokat forgatták e kötetek lapjait) most a lapok illesztésével, könyvszerető emberek által váltak sünivé, pillangóvá például.

Türelem, odafigyelés, egymás segítése, a pillanat és a siker megélése - ezt tapasztaltuk az alkotók között, akiket összekovácsolt a kíváncsiság, egy új technika megismerése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában