Testületi ülés

2022.03.13. 19:00

Több mint ötmilliárd forintot tesz ki Békés költségvetése

Közelmúltbeli ülésén 5 milliárd 139 millió forintban határozta meg Békés idei költségvetését a helyi képviselő-testület – tájékoztatott Kálmán Tibor polgármester. Mint elmondta, közel 190 millió forinttal több normatíva érkezik az önkormányzathoz, mint egy évvel korábban, amire a megemelkedett bérek miatt szükség is van.

P. G.

Kálmán Tibor (középen) és a képviselő-testület tagjai mintegy ötmilliárd forintban határozták meg az idei büdzsét

Fotó: Gazsó János

– A büdzsé tartható, szigorú, fegyelmezett, és előrevetíti, hogy a város előre is tud lépni az idén – tette hozzá Kálmán Tibor. A részletekről kifejtette, az összes önkormányzati feladatot el tudják látni, ahogy valamennyi jóléti, szociális, valamint ifjúsági juttatást megtartják. Megmarad a diákok számára biztosított Nebuló bérlet, a rekreációs támogatás, 30 millió forintot terveztek be iskolakezdési támogatásra, továbbra is elérhető lesz a középiskolai ösztöndíjpályázat, az újszülöttek részére biztosított babacsomag és a szintén nagyon népszerű Babafa-program. 

Kálmán Tibor hangsúlyozta, olyan költségvetést fogadtak el, amely biztosítja a mindennapos működést, és a város lakossága számára is sok segítség nyújt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában