Adománygyűjtés

2022.03.11. 13:33

Reményt visznek Kárpátaljára a csabai röplabdások

A hétvégén Érden a Nyíregyháza ellen Magyar Kupa-bronzmérkőzést játszanak a Swietelsky-Békéscsaba női röplabdázói (az érdi döntő és bronzmérkőzés helyezettjei között pénzdíjat osztanak ki, ahol még a negyedik helyezett csapat is félmillió forintot kap), de az együttesre nehezedő nyomás eltörpül ahhoz képest, amit a szomszédos országban kialakult háborús körülmények miatt az otthonukat elhagyó embereknek kell megélnie. Ez a helyzet cselekvésre sarkallta a csabai klubot.

G. P.

Fotó: BRSE/Facebook

Fotó: Imre Gyorgy

– Szeretnénk ötszázezer forintot felajánlani a szomszédos országban szorult helyzetbe kerülő gyermekek számára – mondta el Baran Ádám, a BRSE elnöke a tegnap Békéscsabán megtartott sajtótájékoztatón.

 

A klub Bonnyai Sándor szociális munkást kérte meg a kezdeményezés koordinálásra, akinek segítségével a pénz-, és egyéb tárgyi adományokat a Kárpátalján található Nagydobronyi Gyermekotthon (ahol közel 100, főként magyar anyanyelvű gyermeket nevelnek) részére juttatják el.

– Kárpátalján a saját szememmel láttam a nélkülözést. Reményt, szeretetet viszünk, nekünk ez a válaszunk a háborúra. A pénzadományon túl tartós élelmiszert, tisztálkodási eszközöket is várunk – mondta Bonnyai Sándor.

– Az akció nem kizárólag abból áll, hogy az ötszázezer forintot felajánljuk, és eljuttatjuk Kárpátaljára, hanem széles körű összefogásra hívjuk és várjuk a szurkolóinkat – tette hozzá az elnök.

A március 17-i Swietelsky-Békéscsaba–DVTK bajnoki mérkőzésen gyűjtőpontot állítanak fel a városi sportcsarnokban, ahová várják a felajánlásokat.

A klub teljes kollektívája, a felnőtt csapat és stáb, valamint a közel 300 fős utánpótlás is összefog, hogy segítse a kezdeményezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában