Csicskaügy

2022.03.24. 15:05

Orosházi Fidesz: lépjen vissza dr. Szabó Ervin!

Mondjon le minden tisztségéről és lépjen vissza országgyűlési képviselőjelöltségétől dr. Szabó Ervin – kéri az orosházi Fidesz. Mindezt azért követelik, mert dr. Szabó Ervin azt közölte, nem volt gyanúsított semmilyen csicskáztatási ügyben. A PestiSrácok által nyilvánosságra hozott okiratok viszont ennek az ellenkezőjére utalnak.

Márki-Zay Péter és dr. Szabó Ervin korábbi utcafóruma. Fotó: MW

Immár nyilvánosságra került okiratok bizonyítják, hogy dr. Szabó Ervint, az ellenzék dél-békési országgyűlési képviselőjelöltjét  ügyvédi visszaéléssel gyanúsították, és a gyanúsítása kapcsolatban állt az elhíresült gádorosi csicskáztatási üggyel– áll az orosházi Fidesz közleményében. Utaltak a PestiSrácok.hu cikkére, amelyben bemutattak olyan papírokat, amelyek ezt alátámasztják. Ugyanakkor Szabó Ervin nemrégiben azt írta közösségi oldalán: nem volt gyanúsítottja semmilyen csicskáztatási ügynek.
Mint azzal korábban foglalkoztunk, a gádorosi csicskáztatási ügyben a rendőrség az évek során összesen három ügyvédet – köztük dr. Szabó Ervint – gyanúsított azzal, hogy ügyvédi visszaélést követtek el. A gyanú szerint nem a sértettek, azaz ügyfeleik érdekeit képviselték, hanem ténykedésükkel pont azt biztosították, hogy a szerencsétlen emberek ne tegyenek a csicskáztatókra terhelő vallomást. Két ügyvédet elítéltek, a jobbikos politikus elleni eljárást megszüntették.
Az orosházi Fidesz felszólította dr. Szabó Ervint mondjon le minden közéleti tisztségéről és a jelöltségéről.
– Soha semmilyen bűncselekményt nem követtem el, semmilyen bűncselekménnyel nem gyanúsítottak, vádoltak meg, soha semmiben nem vontak felelősségre – reagált dr. Szabó Ervin, hozzátéve, ügyvédi tevékenységét is a rá vonatkozó szabályok teljes körű betartásával végzi. Úgy véli, gyűlöletkampány zajlik ellene. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában