Fejlesztés

2022.03.11. 06:30

Mezőhegyes idei legnagyobb beruházása zajlik

Mezőhegyes történetének eddigi legnagyobb kerékpárút-fejlesztése zajlik. A kivitelezők gőzerővel dolgoznak, a 2,3 milliárd forintos forrás biztosított. Ebből a támogatásból 10 kilométer hosszon létesül Mezőhegyes közigazgatási területén kerékpárút, valamint új körforgalmi csomópont is. Régi vágya válik valóra az ott élőknek.

Csete Ilona

A kivitelező január elején látott munkához, ütemezetten halad a beruházás

A Békés Megyei Önkormányzat, illetve Mezőhegyes közösen nyújtott be és nyert pályázatot a TOP keretében. A beruházás első ütemeként a Komlósi út II. József körúti csomópontjától kezdődően, az út keleti oldalán épül ki a kerékpárút a 11. számú majorig, mintegy 2,1 kilométer hosszban. A kivitelező 2022. január elején látott munkához. 

A kerékpárút építése a Komlósi út mellett átmenetileg forgalomszabályozási feladatokkal, a közterület felbontásával, majd helyreállításával, a növényzet részleges eltávolításával, újratelepítésével is jár, az érintetteket lakossági fórumon tájékoztatták.

Pap István Tibor polgármester elmondta, a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közlekedési infrastruktúra-fejlesztéssel összefüggő üggyé nyilvánította a beruházást, amely a város különböző területén valósul meg. A városvezető hozzátette, történelmi jelentőségű és az idei év legnagyobb beruházásáról van szó, ami a város komoly kerékpáros-forgalma számára teszi biztonságosabbá a közlekedést.

– Az első ütem kivitelezési munkálatai a tervezettek szerint zajlanak. A beruházás második ütemeként belterületen a II. József körút teljes hosszában, az út déli oldala mellett épül kerékpárút: külterületen keleti irányba folytatódik a 20. számú majorig, illetve nyugati irányba Pitvarosig, keresztezve az Élővíz-csatornát és a vasutat is. Épül a II. József körút–Kossuth utca csomópontjában egy körforgalom, növelve a közlekedés biztonságát. 

A kivitelező március 15-én kezdi a második ütem építését az előkészítési feladatokkal és az Élővíz-főcsatorna keresztezésében épülő kerékpáros híd alapozási munkálataival. 

– Mivel a kerékpárút építése a II. József körút mellett átmenetileg forgalomszabályozási feladatokkal, a közterület felbontásával, majd helyreállításával jár, ezúttal is szeretnénk az érintett lakosságot részletesen tájékoztatni a munkálatokról. A kivitelező, a műszaki ellenőr és az ­önkormányzati illetékesek bevonásával csütörtökön 16 órától tartunk ­lakossági ­fórumot a városházán – tájékoztatott a mezőhegyesi polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában