Helyi közélet

2022.03.02. 07:00

Lovas farsangi felvonulást tartottak Vésztőn

L. B.

Vésztő Összesen tizenkét lóval, tíz hátassal és fogat húzta lovaskocsival vonultak fel vasárnap Vésztőn a benzinkúttól a vasútállomásig, majd onnan a Deák Ferenc utcai karámokig a Viharsarki Lovasbarátok Egyesületének rendezvényének keretében. A farsangi akcióhoz helyi lovasok is csatlakoztak.

Juhászné Szabó Csilla, a vésztői egyesület tagja elmondta, hogy a karámoknál számos játékkal, jelmezversennyel, lovaglási lehetőséggel várták a kisgyermekes családokat, emellett télűző, tavaszváró jelleggel kiszebábot égettek, továbbá süteményvásárt szerveztek, amelynek bevételét az agytumorral küzdő hétéves kisfiú, Fazekas Benett gyógyulására ajánlották fel.

A Simon Zsuzsanna vezette egyesület két baráti társaság összefogásával jött létre 2020 nyarán, és célul tűzték ki, hogy szórakozási, sportolási lehetőséget biztosítsanak a vésztőieknek, hogy még inkább felpezsdítsék és még színesebbé tegyék a város életét. Fontosnak ítélik a hagyományok őrzését is. A farsangi akció után gyereknapra készülnek kiemelt programmal.

KÉPALÁ

Színes látványt nyújtott a lovasok felvonulása. Fotó: Kuti István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában