Gyomaendrőd

2022.03.11. 11:49

Kávéházi programmal folytatódott a Kner-emlékév

Gyomaendrődön 2022 Kner Emlékév lett annak tiszteletére, hogy idén 140 éve, hogy megalapították a Kner-nyomdát. A programsorozat legújabb eleme a Kner Kávéház volt a napokban.

A Kner Kávéházban Dankó Béla országgyűlési képviselő is tiszteletét tette, aki mellett Dinyáné Bánfi Ibolya, a Határ Győző Városi Könyvtár igazgatója és Toldi Balázs Polgármester is üdvözölte a jelenlévőket. Az eseményen továbbá dr. Erdész Ádám, a Békés Megyei Levéltár nyugalmazott igazgatója és dr. Erdős Ákos beszélgetett a tulajdonosok képviseletében.

 

Dankó Béla a program témája mellett a szervezők kérésére gazdasági kérdésekről tartott tájékoztatót. Egyebek mellett kiemelte, hogy a választókerületbe az elmúlt években több mint 91 milliárd forintos támogatás érkezett. A vállalkozók 36,1 milliárd forintnyi pályázati forrást hívtak le. Gyomaendrődre pedig 13,4 milliárd forintos támogatás érkezett az elmúlt években.

Hozzátette, 2018 és 2021 között az összesen kifizetett agrár- és vidékfejlesztési támogatások összege elérte a 72,4 milliárd forintot a választókerületben. Gyomaendrődön ez az összeg 8,7 milliárd forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában