Választások

2022.03.31. 06:30

Harminckét jelöltre lehet szavazni a négy Békés megyei választókerületben

Összesen 32 jelöltre voksolhat az április 3-ai országgyűlési választáson a több mint 270 ezer Békés megyei szavazásra jogosult, akik csaknem 400 szavazókörben járulhatnak az urnák elé vasárnap reggel 6 és este 7 óra között. A voksolással egy időben gyermekvédelmi népszavazást is tartanak.

Licska Balázs

Illusztráció: Kozma István/MW

Fotó: Kozma István

A békéscsabai központú választókerületben 67, a békési–szarvasiban 68, a gyulaiban 66, az orosháziban pedig 70 ezren voksolhatnak. Békés megyében összesen 32 jelölt indul a parlamenti mandátumért. A békéscsabaiban tizenegyen, a békési–szarvasiban hatan, a gyulaiban heten, az orosháziban pedig nyolcan számítanak a voksokra.

A választásra jogosultak Békés megyében csaknem 400 szavazókörben járulhatnak az urnák elé vasárnap 6 és 19 óra között: a békéscsabai központú választókerületben 101, a békési–szarvasiban 96, a gyulaiban 89, az orosháziban pedig 109 szavazókör működik.

Az átjelentkezésre vonatkozó határidő immár lejárt: akik így voksolnak majd Békéscsabán, azok azt a Csabagyöngye Kulturális Központban tehetik meg. Mozgóurnát még lehet kérni többféle módon. Akár a szavazás napján, vasárnap is le lehet adni az igényt 12 óráig ügyfélkapun keresztül, illetve meghatalmazott révén a szavazatszámláló bizottságnál. A voksoláshoz szükség van lakcímkártyára és egy érvényes fényképes igazolványra, azaz személyi igazolványra, útlevélre vagy jogosítványra.

A területi választási iroda vezetője, a megyeháza jegyzője, dr. Horváth Mihály elmondta: azért, hogy zavartalanul bonyolítsák le az országgyűlési választást és a népszavazást, Békés megyében összességében több ezren dolgoznak, akik rendkívül fontos feladatokat látnak el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában