Sikeres integráció

2022.03.24. 18:11

Emelték az Alföldvíz dolgozóinak bérét

Bérfelzárkóztatás történt az Alföldvíznél, illetve Szeverényi György személyében új vezérigazgatót választott a cég közgyűlése.

P. G.

/Illustráció: Shutterstock/

A közelmúltban sikeresen lezajlott integráció eredményeként az állam az Alföldvíz Zrt.-ben többségi tulajdonrészesedést szerzett. A társaság működésének stabilizálása érdekében az ország egyik legnagyobb víziközmű-szolgáltatójánál bérfelzárkóztatási program indult. 

 

Ennek keretében bérmegállapodás született a szakszervezettel, így az Alföldvíz munkavállalói márciusban már emelt bért kaptak január elsejéig visszamenőleg. Mint a cég lapunkhoz eljuttatott közleményéből megtudtuk, a programnak köszönhetően az Alföldvíz dolgozóinak bére felzárkózott a többi állami tulajdonú víziközmű-szolgáltató munkavállalói béreihez.

Az Alföldvíz közgyűlése március 21-i döntésének értelmében a társaság új vezérigazgatója Szeverényi György, aki korábban a cég műszaki vezérigazgató-helyettese volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában