Jubilál a település

2022.03.09. 19:00

Elfogadták Csárdaszállás idei költségvetését

Testületi ülést tartottak a közelmúltban Csárdaszálláson. Nagy Zsoltné polgármester elmondta, csaknem 152 millió forint bevételi és kiadási főösszeggel elfogadták az önkormányzat idei évi költségvetését, emellett módosították a tavalyit.

N. Sz.

Nagy Zsoltné polgármester

Fotó: Bencsik Ádám

Utóbbit az államtól kapott támogatások, az iparűzési adóbevétel, az értékesítésekből származó források, az elnyert pályázati támogatások, átcsoportosítások tették szükségessé: a költségvetési főösszeg több mint 16 millió forinttal 220 millióra nőtt. Nagy Zsoltné kiemelte, a Magyar Falu Program felhívására már öt pályázatot nyújtott be az önkormányzat, a kulturális alkalmazott bérkiegészítésére a napokban kapták meg a támogatást.

Elmondta, a grémium által 2019-ben kijelölt választási bizottsági tagok közül két főnek megszűnt a tagsága, helyükre Hajdú Józsefnét és Jeneiné Borzán Évát választották meg. Februártól új családgondozó, Papné Pál Viktória látja el feladatait a településen. A polgármester hangsúlyozta, Csárdaszállás idén ünnepli fennállásának 70. évfordulóját, nyáron nagyszabású falunappal jubilálnának, melyhez programjavaslatokat vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában