Békéscsaba

2022.03.23. 17:59

Dr. Ferenczi Attiláról emlékeztek meg a városi közgyűlés ülésén

Rendkívüli ülést tartott szerdán a városi közgyűlés, amelyen megemlékeztek a nemrég elhunyt békéscsabai háziorvosról, dr. Ferenczi Attiláról, aki 1994 óta – egy ciklus kivételével – önkormányzati képviselőként is szolgálta a Lencsési lakótelepen élőket, és a pénzügyi bizottság elnökeként dolgozott. A jelenlévők egy-egy szál fehér rózsát helyeztek el a kitett fényképénél.

L. B.

A városért és a békéscsabaiért több évtizeden át végzett tevékenységére tekintettel arról döntöttek – a családdal történt egyeztetést követően –, hogy az önkormányzat a saját halottjának tekinti dr. Ferenczi Attilát, és hogy teljes mértékben fedezi a temetés költségeit.

Több rendeletet is módosítottak, amelyek – például az idősotthonokban vagy a gyermekétkeztetés során alkalmazott – térítési díjakkal függenek össze. Az eddigi árakon nem emeltek.

Határoztak arról is, hogy összesen hatmillió forintot osztanak szét hat, szociális alapszolgáltatást nyújtó szervezet között. Az Aut-Pont alapítvány, a Béthel Alapítvány, az Egyensúly AE Egyesület és a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete 1,1-1,1 millió forintot, a Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület, illetve a Mentálhigiénés Egyesület pedig 800-800 ezer forintot kap.

Ugyancsak döntöttek arról, hogy egy évre szóló közművelődési megállapodást kötnek a vasutas művelődési ház és a Szlovák Kultúra Háza kapcsán, valamint a megyei népművészeti egyesülettel, és a szervezetek számára 400-400 ezer forint támogatást adnak. A Békés Megye Népművészetéért Alapítványnak 500 ezer forintot biztosítanak a textiles fesztivállal összefüggésben.

Támogatták, hogy a fenntartó tankerületi központ átszervezze a szakiskola vonatkozásában az Esély pedagógiai központot. Ennek lényege, hogy bővülhet az intézmény képzési kínálata: falazó kőműves részszakképesítést, családellátó szakképesítést és kerékpárszerelő szakképesítést is szerezhetnek a jövőben a diákok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában