Korszerűsítés

2022.03.02. 17:12

Átadták a megújult foglalkoztatási osztályt Békésen

Ünnepélyes keretek között adták át a Békési Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának energetikailag korszerűsített, megszépült épületét szerdán délelőtt.

P. G.

Fotó: Lehoczky Péter

Ünnepélyes keretek között adták át a Békési Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának energetikailag korszerűsített, megszépült épületét szerdán délelőtt.

Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott elmondta, az épület megújulása, 21. század elvárásainak megfelelő korszerűsítése az ügyfeleket és az ottdolgozókat egyaránt szolgálja. Emlékeztetett arra, hogy 2011-ben még 27 ezernél több regisztrált álláskeresőt tartottak száma Békés megyében, akik száma 2020 elejére 11 ezerre csökkent. A koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt az álláskeresők száma 2020 júniusára 17 ezerre emelkedett, de – hangsúlyozta Takács Árpád – a kormány gyorsan, arányosan és indokoltan cselekedett, olyan támogatási formákat és intézkedéseket hozott, amelyeknek köszönhetően 2021 év végére ismét 11 ezerre csökkent a regisztrált álláskeresők száma Békésben.

Forrás: Lehoczky Péter

– A kormányhivatal szemléletének középpontjában az ember áll, aki itt él, itt tanul, itt dolgozik – hangsúlyozta. 

Kálmán Tibor, Békés polgármestere kiemelte, az épület egy nagyon komoly fejlődési folyamaton ment keresztül, ott korábban egyebek mellett működött civil ház, kisebb létszámmal munkaügyi központ, majd a város egészét segítő foglalkoztatási osztály. Hangsúlyozta, mind a kormányhivatal, minden az osztály munkatársai a jó gazda gondosságával szolgálják a lakosságot, fontos részei Békés életének. 

 

Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta, a Széchenyi 2020 programban közel 12,9 milliárd forint érkezett Békésre. Kifejtette, az említett összeg közel felét, 148 sikeres pályázattal vállalkozások nyerték el, amelyek munkahelyeket hoztak létre és tarthattak meg a támogatások segítségével. Szólt arról, hogy az önkormányzat folyamatosan új ötleteket, új városfejlesztési elképzeléseket fogalmaz meg, és a hagyományos pályázati források mellett más támogatási formákkal is él, így valósulhatott meg belügyminisztériumi segítséggel útfejlesztés a városban. Dankó Béla külön szólt a kormányhivatal, a járási hivatal, illetve a foglalkoztatási osztály munkájának fontosságáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában