Békés megye

2022.03.05. 11:17

A virág vezet a listán, de a lényeg a szeretet

A Valentin-napi belemelegítés után az év első kiugró eseménye a nőnap megyénk virágárusainál. A koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben óvatosabban rendeltek a boltosok, mert kevesebben mozdultak ki, mozdulhattak ki, a cégek nagy részénél pedig elmaradt a kolléganők virágos köszöntése. Idénre változott a helyzet.

Nyemcsok László, [email protected]

Nagyné Giricz Edit békéscsabai virágkötő elmondta, a legtöbben díszítve veszik a virágot

Fotó: Imre György

Nagyné Giricz Edit békéscsabai virágkötő kiemelte, üzletében a cserepes és az egyszálas virágok is kelendők. Szó szerint sokszínű a kínálat, és többen tavaszi virágkosár összeállítását kérik. Edit férje, Sándor hangsúlyozta, nem virággal lepi meg nőnapra feleségét, hiszen abból van neki elég. Általában csokoládéval köszönti a nejét, aki nőnapon, és előtte legalább négy napig szinte éjjel-nappal talpon van.

Dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke elmondta, a kamara körképet készített, és ebből kiderült, hogy a többség a hazai termesztésű fréziát, jácintot, tulipánt, nárciszt, illetve az örök klasszikus rózsát, gerberát választja szeretteinek nőnapra. Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke kiemelte, a lányok, asszonyok megérdemlik a szeretetet, a megbecsülést, a tiszteletet az év minden napján. Náluk a nőnap egy háromnapos ünnepsorozat közepe. Fanni lányuknak március 7-én van a születés-, 9-én pedig a névnapja. A virág mellett a mesterszakács a család kedvenc ételeivel is kedveskedik feleségének, Andinak és a lányoknak, Fanninak, Andikának.

 

– Különféle ízesítésű palacsinta, császármorzsa és káposztás cvekedli biztosan kerül a nőnapi asztalra, és ilyenkor már a friss, fóliás magyar zöldségeket – újhagymától a piros retekig, a fejes salátáig – is felhasználok többféle finomsághoz – hangsúlyozta Prohászka Béla.

A virágnál is adnak a megjelenésre

Miként az ételeknél nem mindegy, hogy milyen a tálalás, úgy a virágoknál is adnak a megjelenésre. Nagyné Giricz Edit hangsúlyozta, a legtöbben díszítve vásárolják a virágot, legyen az egy szép szalag, egy tavaszi hajtásos ág, barka vagy egy kis zöld kiegészítő. A békéscsabai virágkötő kitért arra, ugyan jövő kedden lesz nőnap, de sokan bizonyára hétvégén szerzik be szeretteiknek a virágokat. A cserepesekkel nincs semmi gond, a vágott növényeket azonban érdemes az átadás napján megvenni, így biztosan frissek lesznek. Akik nőnap előtt pár nappal vásárolják meg a virágot, azzal sincs semmi probléma, ha hűvös helyen és elegendő vizet biztosítva tartják az átadásig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában