Tiszteletadás

2022.03.10. 07:00

A legendás néptáncosra emlékeznek Méhkeréken

Nyisztor György emlékévnek nyilvánított az ideit a méhkeréki önkormányzat, és ezzel kapcsolatban több programot szerveznének ebben az esztendőben – ismertették.

L. B.

Május 6-án lenne 100 éves Nyisztor György néptáncos, aki 1972. augusztus 20-án, 50 éve nemzetiségi népművészetért Magyarországon elsőként kapta meg a Népművészet Mestere elismerést a néptánckultúra terén nyújtott kimagasló tudásáért. 

Október 20-án lesz 75 éve annak, hogy megalakult a – néptánccsoport mellett énekkart és színjátszókört is magába foglaló – Méhkeréki Kultúrcsoport. Emellett december 8-án lesz 30 éve annak, hogy megalakult az első és azóta is folyamatosan működő méhkeréki civil szerveződés, a Méhkeréki Románok Egyesülete, hogy ápolják, továbbörökítsék a román nemzetiségi hagyományokat, kultúrát és értékeket.

Az önkormányzat az emlékévi programok kialakításához, véglegesítéséhez partnereket keres, a javaslatokat, megkereséseket március 15-ig fogadják a polgármesteri hivatalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában