Mezőgazdasági program

2022.02.07. 21:00

Újdonságként virágokat is nevelnek Kötegyánban

A március elejétől induló és egy esztendőn át tartó közfoglalkoztatási Startmunka mintaprogram keretében 26 helybelinek adhat munkát az önkormányzat – ismertette dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester.

L. B.

Két projekt fut majd, mindkettőben tizenhárman kapnak lehetőséget. A mezőgazdasági programban takarmánynövényeket, így búzát, kukoricát termesztenek, zöldségekkel foglalkoznak, illetve újdonságként virágpalántákat is nevelnek majd, amelyekkel aztán a közterületeket ékesítik. A korábban ültetett gyümölcsfák gondozására ugyancsak nagy hangsúlyt fektetnek. Emellett állatokat is tartanak, így baromfikat és sertéseket. A szociális elemben pedig az utakat kátyúzzák majd, illetve egyéb, a falu rendben tartásával kapcsolatos feladatokat látnak el. A tervek szerint hagyományos közfoglalkoztatási programot is indítanak, abban ugyancsak tizenhárman kaphatnak esélyt. Ők az intézményeknél segítik majd a mindennapi munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában