Szja-mentesség

2022.02.15. 17:28

Több pénzt vihetnek haza a pályakezdő fiatalok Békésben is

Februárban kapták meg a 25 év alatti fiatalok az első olyan fizetésüket, amelyet immár nem terhel személyi jövedelemadó (szja) – ismertette a kedden a békéscsabai Fidesz-irodában tartott sajtótájékoztatón Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. Hozzátette, a 25 év alattiak bármilyen munkából származó jövedelme – az átlagjövedelem szintjéig – mentességet élvez, legyen szó őstermelőről, diákmunkásról vagy főállású alkalmazottról.

Licska Balázs

A kétegyházi Csomós Nóra anyagi lehetőségei is javultak /Fotók: Bencsik Ádám/

Fotó: Bencsik_Adam

Herczeg Tamás elmondta: a 20 százalékos emeléseknek és az szja-mentességnek hála azok a 25 év alatti fiatalok, akik minimálbért, nettó 50 ezer forinttal, azok pedig, akik garantált bérminimumot keresnek, csaknem nettó 70 ezer forinttal többet kapnak kézhez. Hangsúlyozta: hogy ez egy érzékelhető változás a korábbiakhoz képest. 

A jogszabályváltozás országosan 450 ezer, Békés megyében pedig 25-27 ezer fiatalt érint, akik zsebében országosan mintegy 140 milliárd forint marad.

A béremelésnek és az szja-mentességnek köszönhetően jelentősen nőtt a fizetésem – mondta a 20 éves Csomós Nóra, aki a kétegyházi polgármesteri hivatalban tavaly ősz óta pályázati ügyintézőként dolgozik. A pályakezdő fiatal hozzátette, hogy ezzel nagyban nőttek a pénzügyi lehetőségei.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a kormány minden korosztályt támogat, és a 25 év alatti fiatalok szja-mentessége egy nagyszabású támogatási rendszer része. Emlékeztetett, hogy a kisgyermekes családokat többek között a családi otthonteremtési kedvezménnyel segítik, a gyermeket nevelők visszakapták a tavaly befizetett személyi jövedelemadójukat, az időseket pedig tavaly év végén nyugdíjprémiummal támogatták, illetve visszakapták a 13. havi nyugdíjat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában