Startmunka mintaprogram

2022.02.11. 13:00

Rengeteg facsemetét ültettek el Körösnagyharsányban

Több mint harminc helybelinek biztosíthat munkát az önkormányzat a Startmunka mintaprogram keretében március elejétől egy éven át – mondta Győri Zoltán polgármester.

L. B.

Hozzátette, folytatódnak a mezőgazdasági, a szociális és a helyi sajátosságokra épülő projektekben is azok az elemek, amelyekkel értéket teremtenek: a település rendben tartásától a tésztagyártáson keresztül egészen a kosárfonásig. Elmondta: a Dózsa utcában megkapott egy telket az önkormányzat, azt rendbe teszik, hogy ott egy kertészeti központot alakítsanak ki. Mutatta, hogy a Dózsa, a Rákóczi és az Arany János utcák által határolt területen 60 szilvafát, más területeken pedig 30 almafát ültettek nemrég, ezeket is gondozzák a közfoglalkoztatottak. Emellett 250 díszfát tettek ki: a Váradi utca faluba bevezető szakaszán pótolták a hiányzó nyárfákat, a végén pedig vérszilvákat telepítettek. Hangsúlyozta, igyekeztek ilyen módon is szépíteni a falut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában