Magyar Széppróza Napja

2022.02.22. 17:57

Prózaírók fesztiválját tartották Békéscsabán

Nagy érdeklődés, telt háznyi közönség előtt rendezték meg a Békés megyei írók prózafesztiválját hétfőn este Békéscsabán, a Jókai színház Művész Kávéházában.

P. G.

Dr. Elek Tibor irodalomtörténész, a Bárka folyóirat főszerkesztője, az est házigazdája hírportálunknak elmondta, Jókai Mór születésnapja, február 18-a, a Magyar Széppróza Napja, és ennek alkalmából hívták életre a hétfői programot is. Az eseményen tizennégy alkotó, prózaíró, illetve prózát író személyiség, Balássy Fanni, Banner Zoltán, Bartus Gyula, Csillag Tamás, Farkas Wellmann Éva, Kiss László, Kiss Ottó, Kőszegi Barta Kálmán, Molnár Lajos, Nagy-Laczkó Balázs, Szil Ágnes, Ványai Fehér József, Zsidov Magdolna és Péter Erika olvasta fel tárcanovelláit, valamint egyperces novelláit a szép számú érdeklődőnek a művész kávéházban. Dr. Elek Tibortól megtudtuk, a rendezvény a Magyar Írószövetség támogatásával, az Arany János Alapítvány és a Bárka szerkesztőségének együttműködésével valósult meg. Az estet Vozár M. Krisztián zongorajátéka egészítette ki, tette teljessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában