Szoros kapcsolat

2022.02.26. 11:00

Petőfi-szobrot kapott Szenttamás Orosháza városától

Szoros a kapcsolat a vajdasági testvértelepüléssel, Szenttamással. A határ két oldalán élő közösségek közötti baráti kapcsolat fenntartását Radivoj Debeljački, Szenttamás vezetője és Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán is fontosnak tartja. E baráti kapcsolat jeleként Orosháza felajánlotta Petőfi Sándor mellszobrát.

CS. I.

Ifjú Zoltán, Németh Béla testvérvárosi kapcsolatokért felelős tanácsnok, Dávid Zoltán és Németh Dezső /Fotó: BMH/

Túri Török Tibor szobrász alkotását a szenttamási katolikus templom udvarában állítják fel, március 13-án felavatják. Az ott élő magyar közösség e szobor köré gyülekezve emlékezhet meg az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc hőseiről. Orosháza városa vállalta a szükséges anyagköltséget, a művész pedig felajánlotta munkáját. A szoborért Németh Dezső, a Gion Nándor Kulturális Központ elnöke, valamint a Szenttamás és Orosháza közötti testvértelepülési kapcsolat létrejöttében és ápolásában elévülhetetlen érdemeket szerzett Ifjú Zoltán személyesen jött el. – Örömmel és képviselőtársaim teljes egyetértésével hozzájárultunk a szobor elkészültéhez, ezzel pedig összetartozásunk megerősítéséhez – emelte ki Dávid Zoltán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában