Fejlesztés

2022.02.18. 15:00

Huszonötmillió forintból felújíthatják a kevermesi katolikus templomot

Egyedi támogatásból a kevermesi Kisboldogasszony plébánia 25 millió forint támogatásban részesül.

Fotók: Erdős Norbert/Facebook

Kalaman János plébános és a kevermesi római katolikus közösség tagjai már jó ideje vártak erre a hírre. 

- Sikerült megörvendeztetnem őket – adta hírül közösségi oldalán Erdős Norbert, az Agrárminisztérium államtitkára. Kevermes első római katolikus templomát a Boldogságos Szűz Mária születésének tiszteletére ajánlották fel az építtetők, 1835 szeptemberében szentelte fel Róka József esperes, makói plébános. 

Minden év szeptember 8-án, Kisboldogasszony ünnepén tartották a kevermesi templombúcsút. Ez a templom később összedőlt, helyén 1848-ban, a forradalom és szabadságharc évében épült fel a jelenlegi, amely azóta szolgálja a kevermesi római katolikus híveket.

– Az idő bizony nyomot hagyott a templomon, megérett a helyzet a felújításra, a külső repedések kijavítására, a belső festésre, a padlóburkolat javítására. A megítélt forrás mindezek mellett ülésfűtés kialakítását is biztosítja, ami szintén régi vágya a templomba járó közösségnek. 

A plébánostól megtudtam, hogy az egyházközség a Magyar Falu Program keretében újabb pályázatot készül benyújtani, hiszen a tetőszerkezet is javításra szorul – fogalmazott a politikus, majd hozzátette, Békés megye 4. számú választókerületének hívei ezután is számíthatnak támogatására. 

– Fontos számomra, hogy vallási gyülekezeteinket oly módon is segíteni tudjam, hogy Isten háza méltó állapotban fogadja a híveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában