Katasztrófavédelem

2022.02.15. 17:11

Évet értékeltek a Békés megyei tűzoltók

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, Kiss András tűzoltó dandártábornok értékelte a szervezet 2021. évi tevékenységét az igazgatóság és a helyi szervek vezetői állománya jelenlétében hétfőn.

Beol.hu

Fotó: bekes.katasztrofavedelem.hu

A dandártábornok ismertette a tűzoltói beavatkozásokat érintő statisztikákat, betekintést nyújtott a megyei igazgatóság tevékenységét kiegészítő önkéntesek munkájába, a nekik biztosított források felhasználásába. Kiemelte az önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek jelentőségét, akik többek között a viharos időjárás okozta károk elhárításánál segítették a hivatásos tűzoltók munkáját - olvasható a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Kiss András ismertette a hatósági tevékenység sajátosságait, a kiemelt beavatkozások jellegét és hátterét, a települések katasztrófakockázat-értékelését is.

 Előadásában beszélt a személyi állomány létszám helyzetéről, továbbá a technikai feltételek és az elhelyezési körülmények folyamatos javulásáról. A megyei igazgató kiemelte az igazgatóságot érintő, elmúlt év jelentősebb eseményeit, megemlítette a tavalyi évben végrehajtott nagyobb gyakorlatokat, valamint kitért a katasztrófavédelem hivatali, ellenőrzési és kommunikációs tevékenységére is, majd megköszönte a tavalyi évben végzett lelkiismeretes munkát, ami nagy mértékben hozzájárult az igazgatóság zökkenőmentes működéséhez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában