Békéscsaba

2022.02.26. 21:00

Bakelitekkel telt meg a Lencsési Közösségi Ház

A Beatlestől Mozartig mindenféle lemezzel találkozhattak az érdeklődők azon a bakelitbörzén, aminek szombaton a Lencsési Közösségi Ház adott otthont Békéscsabán.

L. B.

Óriási volt a szombati börzén az érdeklődés

Fotó: Bencsik Ádám

Takács Péter intézményvezető elmondta, annak idején Nagy Sándor adta az ötletet, hogy szervezzenek ilyen programokat, amiket negyed- és félévente tartottak meg, kivéve, amikor arra a járványhelyzet nem adott módot. Hozzátette, a szombati alkalommal újraindult börzék egyfajta időutazással érnek fel.

 

Nagy Sándor elmondta, ismét felkapottak lettek a bakelitlemezek, és a mostani börzén mindenfajta műfaj megtalálható volt a népzenétől a punkon, a rockon, a beaten át a klasszikusig. Az árak széles skálán mozognak, a legtöbbet a limitált példányszámban, esetleg egyedi borítóval megjelent, illetve a dedikált darabok érik. Kiemelte: óriási volt szombaton az érdeklődés, és megjegyezte, hogy egyre több fiatal jelenik meg ezeken az eseményeken.

A Lencsési Közösségi Házban a bakelitbörze mellett szombaton délelőtt rendeztek farsangi családi játszóházat is – a gyerekek többsége jelmezben érkezett –, illetve délután téltemető, tavaszváró jelleggel az épület melletti szalonnasütőnél tüzet gyújtottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában