Háború

2022.02.26. 14:24

A gyulai önkormányzat is gyűjt adományokat a kárpátaljai magyaroknak

Adománygyűjtő akciót indított a kárpátaljai magyarok megsegítésére a gyulai önkormányzat – tájékoztatott dr. Görgényi Ernő polgármester.

A városvezető Facebook-oldalán kifejtette, a szomszédunkban zajló sajnálatos háborús helyzet miatt a kárpátaljai partnertelepülésükön, Szőlősgyulán otthonukban maradt emberek megsegítésére indítanak adománygyűjtő akciót. A település polgármesterével egyeztetve a legnagyobb szükség jelenleg tartós élelmiszerre van, mivel azok teljesen elfogytak a boltokból. Szükségük lenne még ágyneműkre és ágyneműhuzatokra a náluk lévő menekültek elszállásolásához.

Az adományokat hétköznap az Erkel Ferenc Művelődési Központ információs helyiségében (5700 Gyula, Béke sgt. 35.) lehet leadni reggel 8 órától 20 óráig.

Az adományokat szeretnék minél hamarabb összegyűjteni és célba juttatni, ezért az akciót február 28-tól, hétfőtől március 4-ig, péntekig kívánják lebonyolítani.

Az összegyűjtött adományokat célzottan, nemzetközi humanitárius munkát végző szervezetek segítségével juttatják el a szőlősgyulai emberek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában