Közlekedésbiztonság

2022.01.18. 13:57

Új zebrát alakítanak ki Békésen, a Rákóczi utcán

Hamarosan zebrát alakítanak ki Békésen, a Rákóczi utcán, a Túri húsbolt és a Hőzső utcai közötti szakaszon – mondta el Polgár Zoltán fejlesztésekért felelős alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője. Az elmúlt időszakban számos lakossági megkeresést kapott mind szóban, mind írásban azzal kapcsolatban, hogy a közlekedés biztonsága érdekében az érintett szakaszon nagy szükség lenne egy gyalogátkelőhelyre.

Papp Gábor

Polgár Zoltán: a leendő zebra fontos közlekedésbiztonsági célokat szolgál /Fotó: Bencsik Ádám/

– A teljesen jogos javaslatot több ok is indokolja. Egyrészt, a Tarhos felé vezető Rákóczi út Békés egyik kiemelten forgalmas szakasza. A területen, illetve a közelben rengeteg oktatási-nevelési intézmény található. Elég a református általános iskolára és az Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégiumra gondolni – emelte ki. 

Ezen a területen haladnak keresztül a Gál Ferenc Egyetem békési szakképzőjébe, a „Mezgébe” járó diákok is reggelente, valamint délutánonként. Ugyancsak sokan közlekednek itt azok, akik bölcsődébe, óvodába viszik gyermekeiket. 

A szakasz mellett szolgáltatások, üzletek is találhatók, amelyek biztonságos megközelítése ugyancsak kiemelten fontos. Emellett jó néhányan a városközpontot erről közelítik meg.

– Miután nagyon lényeges kérdésről van szó, megtettük a szükséges lépéseket. A közelmúltban a járdalapok lerakásával elkezdődött a fejlesztés előkészítése, és hamarosan a zebrát is felfestik majd – tette hozzá Polgár Zoltán.

Az alpolgármester hangsúlyozta, a közlekedésbiztonság kérdését kiemelt témaként kezelik. A képviselő-testület ezért is határozott arról tavaly decemberben, hogy pályázatot nyújt be a Kígyó utca, Csók zug járdafelújítására, a Csók híd felújítására és a 470-es jelű főút gyalogátkelőhely gyalogosvédelmi rendszerének korszerűsítésére. 

A tervezett beruházások összköltsége több mint 47 millió forint, amiből mintegy 40 millió forint az igényelt támogatás, a fennmaradó részt a saját forrásból biztosítanák. 

A Csók zugot a Kígyó utcával összekötő gyalogátkelőhely különösen a reggeli és a délutáni órákban nagyon forgalmas, hiszen a közelben lévő általános iskolába közlekedő gyerekek itt kelnek át, a közlekedésük is biztonságosabbá válhat a fejlesztés miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában