Fejlesztések

2022.01.18. 11:28

Új kamionparkolóval enyhítették a tumultust Körösladányban

Újabb fontos beruházások készültek el a közelmúltban Körösladányban. Kamionparkoló építésével tovább fejlesztették az ipari parkot, amivel jelentősen mérsékelték a tehergépjárművek által okozott, gyakran lehetetlen helyzetet a településen. A bölcsődei férőhelyeket ugyancsak bővítették.

Kardos Károly: a kamionparkoló az ipari park további fejlesztéseként valósult meg /Fotók: Bencsik Ádám/

Fotó: Bencsik Ádám

A különböző helyi gazdasági társaságokhoz komoly kamionforgalom köthető Körösladányban, a település egyes helyein emiatt forgalmi fennakadások keletkeztek – nyilatkozta hírportálunknak a helyszínen Kardos Károly polgármester. Mint elmondta, nem egyszer megtörtént, hogy a különböző cégekhez érkező járműveknek várniuk kellett, nem tudtak beállni azonnal áruért, ami gondot, fennakadásokat okozott. A városban működő legnagyobb gyárnak, a Henkelnek van saját parkolója, de esetükben is előfordult már, hogy szükség volt az új létesítményre, illetve ez a jövőben is megtörténhet. – Ezért is tűztük ki célként, hogy az ipari park további fejlesztésével kamionparkolót hozzunk létre – hangsúlyozta Kardos Károly.

A beruházás során tízállásos, a kamionok megfordulására alkalmas parkolót létesítettek, illetve 575 méteren világítást is kialakítottak. A korábbi években több jelzés is érkezett önkormányzatunkhoz, hogy nincs elegendő bérbe vehető iroda, éppen ezért a fejlesztés részeként a Henkel telephelyével szemben, és ugyancsak az ipari park közelében irodaépületet, oktatási központot, logisztikai irodát alakítottunk ki egy korábbi, de már régebben üresen álló családi házban. Az ingatlant teljes körűen felújítottuk, cseréltük a nyílászárókat, korszerűsítettük a fűtést, megújítottuk a burkolatokat. Az épület energiaellátását pedig napelemek segítik. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert nettó 252 millió forintos támogatás segítségével megvalósuló beruházássorozat harmadik fejlesztési részeként több mint 416 négyzetméteren járda épült, és annak a 47-es főúton történő biztonságos átvezetését szolgáló zebrát is építettek. Ez utóbbi az irodaházat is magába foglaló ipari területet és a Henkelt kapcsolja össze.

Az irodaház melletti, egyébként szintén az ipari övezetbe sorolt ingatlanon jól kiépített parkoló található, itt a buszok várakozása, az utasforgalom lebonyolítása kényelmesen és biztonságosan megoldható. – Bár nem ehhez a projekthez tartozik, de az önkormányzat ezen a városrészen az említett családi házas, később irodaházzá alakított épülettel egy autószerelő műhelyt is vásárolt saját forrásból, amit kiadtak egy vállalkozásnak – tette hozzá a polgármester. – Így a ladányi autósoknak nem kell más településre utazniuk akár személyautók, akár mezőgazdasági járművek műszakiztatása, felújítása érdekében – tette hozzá Kardos Károly.

Új bölcsődei helyeket is kialakítottak a városban

Szintén a TOP-Program keretében közel 55 millió forintból bővítették a bölcsődei férőhelyeket, az óvodával egy épületben működő intézményegység kihasználtsága évek óta 100 százalékos volt, majd kevésnek bizonyult a férőhely. A fejlesztés részeként az óvoda egyik csoportszobáját alakították át bölcsődei szobává, aminek köszönhetően a bölcsőde területe 153-ról 200 négyzetméterre nőtt, a bölcsődei ellátás létszáma pedig 26-ról 38-ra emelkedett. Emellett a pályázatnak köszönhetően eszközöket is beszereztek, és új munkavállalókat is felvettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában