beszerzés

2022.01.27. 21:00

Új eszközök érkeztek a békési tűzoltókhoz

Megérkeztek rendeltetési helyükre a közelmúltban beszerzett eszközök a békési tűzoltókhoz. A fejlesztést pályázat útján nyerte el Békési Önkormányzati Tűzoltóság valamint a Hencz Antal Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2021-ben.

P. G.

Araczki Zsolt parancsnok és Kálmán Tibor az új eszközökkel

Fotó: Gazsó János

Az első ütemben 3,6 millió forintból egyebek mellett hőkamera és kombinált sugárcsövet szereztek be, míg a mostani második ütemben főként védőfelszerelések érkeztek egymillió forint értékben.

– A városban szoros együttműködésben szolgáló Békési Önkormányzati Tűzoltóság, valamint a Hencz Antal Önkéntes Tűzoltó Egyesület tevékeny és eredményes évet tudhat maga mögött – tudtuk meg Kálmán Tibor polgármestertől. A 2021-re vonatkozó statisztikák szerint úgy a tűzesetek, mint a műszaki mentések nyomán elrendelt riasztások száma emelkedett, a vonulások száma 200 felett volt, emellett a két szervezet rendezvényein és a koronavírus helyzet kapcsán is számos feladatot vállalt. A városvezető ugyanakkor kiemelte, a tűzoltók valamennyi helyzetben nagyszerűen helyt álltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában