Koronavírus/Galériával

2022.01.24. 13:08

Többen már a negyedik oltást is felvették Békéscsabán

Az MTI képes tájékoztatása szerint szűkebb hazánkban is folytatódott a koronavírus elleni védőoltások beadása hétfőn.

Beol.hu

Fotó: Rosta Tibor/MTI

Mint az a koronavirus.gov.hu oldalon olvasható, kiemelten ajánlott a vakcina felvétele az oltatlanoknak és azoknak is, akik 4 hónapnál régebben kapták meg korábbi oltásukat. 

A negyedik oltás is már kérhető. A negyedik oltás kérhető 18 év felett, ha a 3. oltás beadása óta már eltelt 4 hónap. Az olthatóság megítélése érdekében az oltóorvos szükség esetén konzultálhat a kezelőorvossal és/vagy háziorvossal. Az oltóanyag választás minden esetben az oltóorvos feladata, aki a pácienst ismerve a szakmai szempontok alapján dönt. Általános ellenjavallata egyik kombinációnak sincs.

Az omikron és február 15-től életbe lépő oltási igazolvány miatt is érdemes kihasználni az oltási akciót, amely csütörtökön és pénteken délután, illetve szombaton folytatódik. A korábbiakhoz hasonlóan az akció keretében előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül lehet oltakozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában