Összegzés

2022.01.20. 17:42

Tizenhat település kapott támogatást Dél-Békésben

Békés megye 4. számú választókörzetének rendkívüli támogatásai kapcsán tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára és Kraller József polgármester Medgyesegyházán.

Nagy Szilvia

Erdős Norbert és Kraller József tartott sajtótájékoztatót /Fotó: Imre György/

A tavalyi év eredményeiről beszámolva Erdős Norbert kiemelte, tizenhat település nyert el támogatást, amely segíti a számlák kifizetését, az iparűzési adók visszaigénylését, esetleg az egészségügyi alapellátás biztosítását, tartozásainak rendezését. 

Segítséget kapott Battonya 19, 8 millió, Békéssámson több mint 1 millió, Dombiratos 2,8 millió, Gádoros 1,7 millió, Kaszaper 9,5 millió, Kevermes több mint 2 millió, Kunágota és Magyardombegyház több mint 3 millió, Medgyesbodzás 19,4 millió, Medgyesegyháza 17,7 millió, Mezőkovácsháza 13, 3 millió, Nagykamarás 2,8 millió, Orosháza 8 millió, Pusztaottlaka 2,1 millió, Tótkomlós 5,5 millió, Végegyháza pedig több mint négyszázezer forinttal.

Összességében több mint 113 millió jutott a megyei önkormányzatokhoz. Erdős Norbert arra biztatta a polgármestereket, mindannyian jelezzék a problémákat, mert elfogadott költségvetés esetén akár márciusban is dönthet támogatásokról az önkormányzati államtitkárság.

Kraller József kiemelte, a számok korábban nem voltak ilyen tündöklőek. A kitartó munka azonban meghozta gyümölcsét: tavaly a Magyar Falu Program pályázatán két alkalommal is sikerrel jártak. 

Év elején új orvosi eszközöket szerezhettek be, év végén pedig korszerűbbre cserélhették az önkormányzat ötvenéves traktorát. Leszögezte, Erdős Norbert államtitkárnak is köszönhetik a megítélt támogatásokat, melyek minden településnek sokat jelentenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában