Oskó László

2022.01.06. 07:12

Születésnapost köszöntöttek Vésztőn

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték a minap Oskó Lászlót, akihez rokonai és egykori tanítványai, illetve a kalendárium baráti kör tagjai mellett ellátogattak a város vezetői is.

L. B.

Karakas Anikó, dr. Petri Béla, Oskó László és felesége /Fotó: BMH/

Karakas Anikó polgármester és dr. Petri Béla jegyző átadták a miniszterelnök által aláírt köszöntőlevelet és az önkormányzati ajándékcsomagot. Megtudtuk, az ünnepeltet szülei gyógyszerésznek szánták, de ő már nyolcévesen elhatározta, hogy tanító lesz. Az elemi iskolát Vésztőn végezte, majd Nagyváradon és Szeghalmon tanult. A Szegedi Pedagógiai Főiskola földrajz–biológia szakán fejezte be tanulmányait. Gyakorlóéveit Zsadányban töltötte, az államvizsga után ott is helyezkedett el 1954-ben. 1957-ben került Vésztőre, az akkor még I. Sz. Állami Általános Iskolába, majd az összevont intézményből 1992-ben vonult nyugdíjba, de még két évet tanított. Harminc évig végzett könyvterjesztői munkát. Hitvallása: hivatalból nem érdemes pedagógusnak lenni, csak hivatásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában