Kézműves kör

2022.01.11. 06:57

Szőnek, varrnak és horgolnak a mezőkovácsházi asszonyok

Hihetetlen, mennyi elszántság, tanulási vágy van azokban az asszonyokban, akik lelkesen járnak a kézműves kör alkalmaira. Kreativitásukat megcsillantották az országos hírű, horgolt karácsonyfájukkal.

CS. I.

Idén sok újdonsággal készülnek az ügyes kezű asszonyok /Fotó: BMH/

Azóta az is kiderült, a hó leple alatt is pazar látványt nyújt a kézműves alkotás. Csupán két hét pihenést engedélyeztek maguknak, és a napokban ismét szakköri foglalkozást hirdettek. Vezetőjük, Jankó Erzsébet elárulta, 2022 első találkozóján a szövéssel foglalkoztak elsősorban. Az új érkezők is lelkesek voltak, ők a horgolós akció keretében ismerkedtek meg a szakkörrel, és csatlakoztak. Dochia Lizica tanítja őket, asztali kereteken szőnek. Közben a farsangra is készülődnek, fánkot sütnek majd. Az idei textiles konferenciára szintén neveznek. A húsvéti városi dekorációt már tervezik. Horgolnak is mini fenyőfákat, olyanokat, mint az óriás, a közterületen. Ajándékba szánják, hogy vigyék jó hírét a városnak, az ügyes kézműves asszonyoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában