Rászorultság

2022.01.24. 17:00

Szemétdíjra kaphatnak támogatást Sarkadon

Száz- vagy ötvenszázalékos kedvezményt kaphatnak a szemétdíjból a rászoruló sarkadiak ebben az évben is – ismertette dr. Mokán István polgármester, majd beszélt a részletekről is.

L. B.

Az, hogy ki mekkora támogatást kaphat, függ attól, hogy egyedül él-e, hogy betöltötte-e a 70. életévét, illetve, hogy a háztartásban mekkora az egy főre jutó nettó jövedelem. Például az, aki egyedül él és betöltötte a 70. életévét, valamint a jövedelme nem lépi túl a havi 85 ezer 500 forintot, 100 százalékos kedvezményre jogosult, azaz nem kell szemétdíjat fizetnie.

A kérelmeket csak februárban lehet benyújtani a hivatalban: ki kell tölteni egy formanyomtatványt és mellékelni kell egy, a nettó átlagjövedelemről szóló igazolást. A száz- vagy ötvenszázalékos kedvezményt egy évre állapítják meg. Azt nem kapják kézhez a sikeres kérelmet beadó rászorulók, az összeget az önkormányzat közvetlenül a szolgáltató számlájára utalja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában