Békés megye

2022.01.23. 11:07

Sok ehető élelmiszer köt ki a szemetesben

Sokan gondolkodás nélkül kidobják a lejárt élelmiszereket, mások félelem nélkül el merik fogyasztani. Utánajártunk, lehet-e biztonsággal pénzt spórolni, a környezetet és az egészséget egyaránt óvni.

Nagy Szilvia

Nem kell mindent kidobni a hűtőből, ami lejárt /Fotó: Shutterstock/

Földi Józsefné békéscsabai nyugdíjas: – Mindig figyeljük a szavatossági időket, sőt nemcsak a lejáratot, hanem a termék származási helyét is; magyar élelmiszereket veszünk. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a boltokban sokszor kitesznek közeli lejáratú termékeket is a polcra. A férjemmel vitatéma a szavatossági idő, ő még megenné a nemrég lejárt alapanyagot, de én nem főzök belőle, óvatos vagyok. 

Szabóné Kiss Virág békéscsabai gyesen lévő édesanya: – Már a boltban is nézem a lejárati időket. A polcon hátrébb pakolt termékek közül választok, azok tovább megőrzik szavatosságukat. A romlott élelmiszereket kidobom. A tésztát, cukrot még rövid ideig fel merem használni, de például a lisztbe a szavatossági idő letelte után belemehet a moly. Vigyázok a gyerekeimre, mindenből inkább kevesebbet, frisset veszek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában