Zűrös szomszédok

2022.01.11. 17:46

Orosházi Nyárfa utca: nyugalomra intett az alpolgármester, a megoldás a cél

Az élet írta a képviselő-testület keddi ülésének a forgatókönyvét, a napirendek előtt, látva a sok orosházi érdeklődőt a széksorokban, Dávid Zoltán polgármester elsőként a betelepített családok kapcsán (akik sok kellemetlenséget okoznak több utcában a nyugalmukért aggódó közösségeknek) beszámolóra kérte fel Molnár Bélát.

CS. I.

Molnár Béla alpolgármester /Fotó: Oroscafe/

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az orosházi alpolgármestert a decemberi ülésen hatalmazta fel a testület az ügy békés rendezésére. Január 31-ére kell(ene), hogy végleges megoldás szülessen. Mint megírtuk, a Nyárfa utca egyik ötszobás ingatlanába 28 ember költözött. Az ott évtizedek óta békességben, nyugalomban élők félnek, ezt sokszor elmondták és hangsúlyozták, hogy az új lakók – származásuktól függetlenül – életmódjukkal okoznak problémát. Ezt most is megerősítették, kiegészülve a Liget utcán lakókkal, ott egy társasház egyik lakásában jelentek meg a beilleszkedésre hajlandóságot nem mutató beköltözők.

Molnár Béla az ügy gyorsabb, eredményesebb intézése érdekében (előzetesen elmesélte a 28 tagú közösség rokoni kötelékeit, a rivális családok közötti feszültséget, azt, hogy miként kerültek Orosházára) tárgyalt Békésen a cigány misszió vezetőivel, akik a beköltözőknek vásárolt Nyárfa utcai ingatlant az információk szerint 2022 októberéig biztosítják. Megtudta, hogy hivatalosan már csak 13 fő lakhat ott. Az alpolgármester a felhatalmazás alapján tett az önkormányzat nevében vételi ajánlatot az ingatlanra. Ha a misszió eladja, felgyorsulhatna a betelepülők elköltözése. – Az ott élőkkel még senki nem tárgyalt, ez lesz a folytatás – tette hozzá Molnár Béla, aki a megyei rendőr-főkapitánnyal, a kormányhivatal munkatársaival is megosztja az orosházi történéseket.

További gond, hogy más magánszemélyek ingatlanszerzési ügyletei miatt további utcákban is komoly együttélési problémák jelentkeztek. Az érintettek elmondták, rémálommá váltak a mindennapjaik. Egyikük úgy fogalmazott: a békés lakókat besöprik az asztal alá. – A baj szétfröccsent a városban – ezt Németh Béla képviselő tette hozzá. Molnár Béla nyugalomra intett mindenkit, jelezve, a diplomácia és a jog eszközeivel szeretne megoldást elérni. Azokat pedig, akik elszenvedői bármilyen zaklatásnak, arra kérte, tegyenek bejelentést a rendőrségen, legyen nyoma hivatalosan mindennek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában