Átadó/galériával

2022.01.20. 15:40

Megújult a szarvasi Béke utca, és épül a karateközpont is

A megújult Béke utca átadóját tartották csütörtökön, Szarvason. Babák Mihály az eseményen elmondta, tizenöt éves vágyuk volt már, hogy új útburkolatot kapjon ez a városközponti szakasz, amire végül 2021-ben nyertek támogatást.

V. E.

Fotók: Bencsik Ádám

Fotó: Bencsik_Adam

A teljes projektköltség közel 58 és fél millió forint, amiből mintegy 38 millió forintot tett ki az Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása című pályázat keretében elnyert összeg, közel 20 és fél millió forint pedig önkormányzati tőke volt. Mindezekből a Szabadság út és az Ady utcák közötti 490 méteres útszakaszon cseréltek szegélyeket, martak burkolatot és terítettek 6 centiméternyi új aszfaltot. Megújultak továbbá a szakaszt keresztező utcák útcsatlakozásai, valamint a parkolók és a buszöblök is. 

A polgármester hangsúlyozta, a beruházás Dankó Béla országgyűlési képviselő közbenjárásával valósulhatott meg és határidő előtt két héttel, 2021. december 15-re fejeződött be.

Dankó Béla kifejtette, tavaly a választókerületéből összesen 9 település jutott pályázati forráshoz utak, kerékpárutak és járdák felújítására, összesen több mint 237 millió forint értékben. Ebből jutott a szarvasi Béke utca felújítására is. Hozzátette, véleménye szerint különösen fontos a belterületi utak építése, felújítása és karbantartása, hiszen azoknak gazdasági és életminőséget befolyásoló szerepük is van. A megújult szakaszok pedig amellett, hogy szebbé teszik a településeket, kényelmesebbé is teszik a közlekedést.

Az átadó után a jelenlévők átvonultak az épülő Kossuth utcai karateközpontba, ahol Babák Mihály, valamint Lovász György, a szarvasi egyesület és a Shotokan Karate International Magyarországi Szövetségének elnöke ismertette a beruházás állapotát Dankó Bélával és a képviselő-testület tagjaival. Megtudtuk, jelenleg az alsó szigetelés előmunkálatai zajlanak, illetve lecserélték már a nyílászárókat. Hozzátette, az új központ nagyon jó helyre került, ami mindenki számára könnyen elérhető. 

Hangsúlyozta, azért volt fontos, hogy küzdősport egyesületük saját termet kaphasson, mert így bármikor edzhetnek, és zökkenőmentesen nevelhetik az új generációt. Utóbbiakkal kapcsolatban bejelentette, legutóbbi testületi döntéseik egyike volt, hogy a járásba tartozó gyermekeknek óvodás kortól kezdve támogatják az úszásoktatásukat, az uszodába való beutazással együtt.

Dankó Béla elmondta, azért kaphatott támogatást a szarvasi karate klub, mert sportolói hosszú ideje kitűnő eredményeket érnek el. Ez pedig felkeltette mind a hazai szövetség, mind pedig a sportpolitikusok figyelmét, ami után már neki mondhatni könnyű volt segítenie, hogy beruházási forráshoz jussanak. Kiemelte, örül annak, hogy egy olyan központ épül meg Szarvason, ami nem csupán a helyi sportolókat szolgálja ki, hanem a válogatottak felkészülésére, így edzőtáborok fogadására is alkalmas lesz. Így tovább öregbítve a város és az egyesület hírnevét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában