Támogatás

2022.01.27. 12:19

Megújul a Békés Megyei Könyvtár olvasóterme

A megyeszékhely bibliotékájának olvasótermében is elkezdődtek a felújítási munkálatok, a héten a szőnyegeket cserélik le – adta hírül a Békés Megyei Könyvtár kollektívája.

V. N.

Palkovics Brigitta könyvtáros rendezi a köteteket /Fotó: Bencsik Ádám/

Fotó: Bencsik_Adam

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, alig egy hete adták át a megújult gyerekkönyvtárat. A Nemzeti Kulturális Alap közel négymillió forintos támogatásából könyvespolcokat, szekrényeket, padokat, asztalokat, székeket szereztek be, valamint egy könyvkínáló csigát is készíttettek a könyvtár olvasóinak. Ezen a héten pedig az olvasóterem szépül meg. 

– Már nagyon ráfért a szépítés az olvasótermünkre. Igyekszünk minden helyiségünket a mai kor igényeinek megfelelően kialakítani. Korábban néhány lámpát, kanapét elhelyeztünk itt, most pedig új szőnyeget kap a terem – ismertette Lukoviczki Anna, a Békés Megyei Könyvtár igazgatóhelyettese.

A kollégáink jelenleg is azon dolgoznak, hogy a polcok visszakerüljenek a helyükre, ezután visszateszik a köteteket, dokumentumokat. Hiszen a terveink szerint pénteken már tudja fogadni látogatóit a megújult olvasóterem - mondta el az igazgatóhelyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában