Hóhelyzet

2022.01.11. 11:42

Megszakítás nélkül takarítják az utakat Békésben

Békés megye területén az éjszaka folyamán egyre erősödött az északi, észak-keleti szél, illetve a kora reggeli órákban gyenge havazás kezdődött a megyében.

P. G.

Archív fotó

A szombaton leesett havat a szél elsősorban a Magyar Közút gyomaendrődi mérnökségének területén kezdte meg, emiatt helyenként jelentősebb hófúvásos szakaszok alakultak ki. Az éjszakai műszakban 87 tonna sót és 12 630 liter kalcium-kloridot szórtak ki a közút munkatársai a megyei kezelésükben lévő közúthálózaton – tájékoztatta hírportálunkat Pécsi Norbert Sándor. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetőjétől megtudtuk, jelenleg a megye területén békéscsabai mérnökségük 9 géppel, gyomaendrőd mérnökségük 8 géppel, orosházi mérnökségük 5 géppel, illetve sarkadi mérnökségük 4 géppel dolgozik. Elsősorban az átfúvásos szakaszokon hóekézést, illetve szükség szerint sószórást végeznek. 

Kardosi mérnökségük hóesés miatt 3 géppel alásózást végzett az M44-es gyorsforgalmi úton. Kedden délelőtt jelentősebb hófúvások alakultak ki a 46-os főúton Gyomaendrőd és Mezőberény között, de lokálisan vannak kisebb átfúvások a 4206-os út teljes megyei szakaszán Füzesgyarmat és Bucsa között, a 443-as úton Gyomaendrőd és Szarvas között, valamint a 47-es főúton Telekgerendás és Csorvás között. Gyomaendrőd és Mezőberény között a szél folyamatosan hordja vissza a havat.

– Munkagépeink folyamatosan dolgozni fognak egész nap, de a szél enyhűléséig a legnagyobb erőfeszítések ellenére is lehetnek hóátfúvás miatt nehezebben járható útszakaszok a megyében, ezért az autósoknak ma is érdemes még utazás előtt tájékozódniuk az aktuális út- és látási viszonyokról az utinform.hu oldalunkon – tette hozzá Pécsi Norbert Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában