Koronavírus Békésben

2022.01.25. 13:43

Megérkeztek a legfrissebb békéscsabai szennyvízadatok

Az idei év harmadik hetében is vizsgálták a szennyvizet Békéscsabán. Mutatjuk az eredményeket.

A korábbi lassú emelkedés után, több hetes tendenciát tekintve határozott növekedés látható a szennyvizek SARS-CoV-2 örökítőanyagának országos átlagkoncentrációjában. Tendencia tekintetében a vizsgált nagyvárosok közül Békéscsaba, Eger, Miskolc, Pécs, Szeged, Szekszárd, Tatabánya és Veszprém eredményeiben tapasztalható növekedés, csökkenés egyik vizsgált település esetében sem mérhető - írja a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja 15 település esetében, köztük Békéscsabán is az emelkedett, míg 7 mintavételi helyen a mérsékelt kategóriába sorolható.

Forrás: Góczán Gábor Péter

Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát! Tartsunk legalább 1,5 méteres távolságot!

Viseljünk maszkot a tömegközlekedési eszközökön és beltereken! Gyakran és alaposan mossunk kezet! Kérjük, éljen az ingyenes védőoltás lehetőségével!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában