Testületi ülés

2022.01.12. 17:00

Még több árkot befednek Szarvason

A csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztésének folytatásáról döntöttek többek között a szerdai rendkívüli képviselő-testületi ülésen Szarvason.

V. E.

Babák Mihály polgármester /A szerző felvétele/

Babák Mihály polgármester kifejtette, immár évek óta dolgoznak azon, hogy minél több árok be legyen fedve a településen, amire a lakosságnak is igénye van. Erre pályáztak a TOP Plusz keretén belül sikeresen, és a munkálatokon belül már hét ütemen túl is vannak, most pedig a nyolcadik megkezdéséről döntött a képviselő-testület. Hozzátette, tapasztalatai szerint ez a fejlesztés sikeres, és kényelmet nyújt a településnek, hiszen ahol már megcsinálták, ott nem áll meg a víz, ráadásul szélesebb és szebb is lett az utca. Ezért is fontos, hogy újabb és újabb területeken valósuljon meg ez a beruházás. Elárulta, ebben a programban konzorciumi partnerük a Békés megyei közgyűlés. További napirendi pont volt még a szarvasi óvodák és a bölcsődék energetikai korszerűsítése, amit szintén megszavazott a képviselő-testület. Itt a polgármester hangsúlyozta, bár az intézmények jó állapotban vannak, az elektromos hálózatra esetükben is fontos odafigyelni, és újítani azt. Továbbá a játékok cseréje és bővítése is elengedhetetlen időnként, ami szintén belefér a 113 millió forintos TOP Plusz-os pályázati keretbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában