Méhnyakrák

2022.01.21. 16:33

Mályvavirágos pólót húztak a csabai kézis lányok is

A kézilabdás lányok is felhívják a figyelmet a méhnyakrák megelőzésének fontosságára. Giricz Laura, a csapat kapitánya elmondta: sportolóként tudják, hogy csak akkor lehetnek teljes értékűek a pályán, ha odafigyelnek magukra.

L. B.

Fotó: Imre György

– Női sportolóként ezért is döntöttünk úgy a csapattal négy éve, hogy a Mályvavirág Alapítvány mellé állunk, és hirdetjük, hogy a prevenciónak minden nő számára természetesnek kell lennie – folytatta.

Giricz Laura kiemelte: a kézilabda csapatsport, ők és a stáb tagjai mindig ott vannak egymásnak, ha valami baj történik. Mint fogalmazott, talán ez a másik kapcsolódási pontjuk a Mályvavirág Alapítvánnyal: tudják, milyen értékes, ha van kihez fordulni. 

A csapatkapitány elmondta: a szombati, Tempo elleni hazai meccs előtt mályvavirágos pólóban szerettek volna melegíteni, hogy felhívják a figyelmet a szűrésre. Bár a mérkőzés a járvány miatt elmarad, a felhívásukat pótolják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában