Régi-új Fidelitas-elnök

2022.01.19. 06:45

Kovács Gréta Tünde: a kormánypártok garantálják a biztos jövőt a fiataloknak

A fiatalokat is érdekli a közélet, hiszen róluk szól. Őket is foglalkoztatja, hogy mi lesz a hazájukkal, a településükkel, a saját sorsukkal – mondta a füzesgyarmati Kovács Gréta Tünde, akit nemrég választottak meg ismét a Fidelitas Békés megyei elnökévé. Kiemelte: a kormánypártok működőképes országot, a korosztályának biztos és tervezhető jövőképet garantálnak.

Licska Balázs

Az elnök szerint a közélet a fiatalokról is szól /Fotó: Gazsó János/

– Milyen célokat fogalmazott meg a Fidelitas Békés megyei régi-új elnökeként a jövőre nézve? 

– Ahogy az előző időszakban fontosnak tartottam, most is annak érzem a tudatos tervezést a közösségépítésben és az online jelenlétben egyaránt. Jelenleg a leglényegesebb az, hogy minél többen mondjuk el véleményünket az országgyűlési választáson és a gyermekvédelmi népszavazáson. Azt szeretnénk, ha minél több fiatalhoz eljutna az üzenetünk: a kormánypártok működőképes országot és ennek a korosztálynak biztos, tervezhető jövőképet garantálnak. Hosszabb távú célunk pedig az, hogy a fiatalabb generációk is erősítsék helyi politikai szerepvállalásukat, foglaljanak állást közéleti kérdésekben. 

– Milyennek értékeli az elmúlt időszakot, mennyire valósultak meg a korábbi célok? 

– Igen tartalmas két évet tudhatunk a Fidelitas Békés megyei tagjaival magunk mögött. A megyei elnökséggel a megalakulás után megterveztük az elkövetkező évet, de a második ciklusom megkezdése után két héttel a koronavírus-járvány miatt lezárták az országot, korlátozásokat vezettek be az emberek egészségének védelme érdekében. Nem volt egyszerű időszak, éppen ezért, ahol tudtunk, segítettünk. Igyekeztünk kivenni a részünket a védekezésből: maszkot osztottunk, online, kreatív tartalmakkal segítettük a vírus terjedésének megállítását, telefonon kerestük meg az idősebbeket, beszélgettünk velük. A járványok hullámai között a közösségünkkel együtt tevékenykedtünk, saját akciókat szerveztünk, csatlakoztunk országos programokhoz, ápoltuk hagyományainkat. Sikerült megőrizni a pandémia ellenére is a közösséget, sőt, az összefogásaink által összekovácsolódtunk. Szokták mondani, hogy bajban ismerszik meg az ember, és mi számíthattunk egymásra. 

– Számos jótékonysági akcióban vettek részt és szerveztek is többet. Miért voltak ezek fontosak? 

– Számunkra nemcsak a közéleti és politikai kérdések fontosak, hanem az, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsünk is az embereknek. Ezek az akciók kis figyelmességek voltak a mindennapok rohanó világában. Véradásokon vettünk részt, kávészünet-adományt vittünk a kórházi dolgozóknak, megleptük azokat a gyermekeket színezőkkel, gyümölcsökkel, akik az adventi időszakban kórházban gyógyultak, de részt vettünk jótékonysági futóversenyen is, ételadománnyal kedveskedtünk a mentőknek és a sürgősségi osztályon dolgozóknak. Már évek óta szívünkön viseljük a határon túli fiatalok jelenét és jövőjét, most is folyamatban van egy adománygyűjtési akciónk Angyalszárny néven kárpátaljai gyermekeknek. Egy-egy ilyen akció összehozta a csapatot, az embereket, amellyel a közösséget is erősítettük amellett, hogy örömet okozunk és segítünk másokon. 

– Meg lehet szólítani a fiatalokat? 

– Érdekli őket a közélet, hiszen róluk szól. Őket is foglalkoztatja, hogy mi lesz a hazájukkal, a településükkel vagy éppen a saját sorsukkal. A 25 év alattiak szja-mentessége, a soha nem látott egyetemi támogatások, a különféle családtámogatások, a munkahelyek létrehozása, az illegális migráció megfékezése, az ország építése – ezek olyan elvitathatatlan eredmények, amelyeket a fiatalok is látnak és érzékelnek. Persze, egy fiatal legyen lázadó, hiszen az képes inspirálni és erőt is adni, de azt hiszem, hogy a Fidelitasban azzal, amit mi képviselünk, jelenleg lázadók vagyunk. Nem szabad és nem is kell beletörődni abba, amit a baloldal ránk, az országunkra próbál kényszeríteni. A szabadságunknál, ezáltal a biztonságunknál nincs talán fontosabb! 

– Tervezik a tagok létszámának bővítését, újabb csoportok létrehozását Békés megyében? 

– Szerintem a közösségépítés egy hosszú folyamat, de a befektetett idő megtérül, ha egy-egy csoportot létre tudunk hozni, ha a tagok élettel töltik meg a csoportokat és színesítik településük mindennapjait. Legfőbb célunk, hogy megtaláljuk azokat a fiatalokat, akik szeretnének tenni a hazájukért és jövőjükért. Sokan szeretnének egy közösséghez tartozni. És ki ne szeretne egy országépítő, hazáját szerető szervezet tagja lenni, amelynek nézetei, véleményei egészen miniszteri szintekig is eljutnak? Hiszen ez a Fidelitas. 

Ismerik a települések problémáit

– Számos feladatban számíthatnak ránk azok a képviselők, akik a hazájukért, a nemzeti ügyekért dolgoznak nap mint nap értünk Békés megyében is – mondta a közelgő országgyűlési választásokkal kapcsolatban Kovács Gréta Tünde. Jelezte: az elmúlt évek tudatos építkezése révén mindegyik választókerületben már volt vagy alakult csoportjuk. A helyismerettel rendelkező fiatalok pedig ismerik a településük problémáit, segítenek és bekapcsolódnak az építő munkába. 

– A mi generációnk az, amelynek – halványan, de – vannak emlékei a baloldali kormányzás kudarcáról. A mi nemzedékünkbe is beleégtek a szavak, az, hogy „el lehet menni Magyarországról”. Fontos, hogy megmutassuk a fiatalabbaknak, hogy mi történt a baloldal kormányzása idején. A családjaink átélték, láttuk a szüleinken, és azzal az érzéssel nőttünk fel, hogy soha többé nem szeretnénk ugyanezt megtapasztalni – fogalmazott a Fidelitas Békés megyei elnöke. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában