Fejlesztés

2022.01.05. 07:51

Körforgalom épülhet Tarcsa központjában

Körforgalom épülhet Köröstarcsán, a 47. számú főút Mezőberény–Csárdaszállás–Körösladány felé vezető csomópontjában. A fejlesztéssel egy régen várt közlekedésbiztonsági beruházás valósulhat meg a településen.

Papp Gábor

Lipcsei Zoltán: fontos közlekedésbiztonsági fejlesztés valósulhat meg /Fotó: Imre György/

A körfogalom kialakítása hosszú előkészítés és tárgyalások után válhat valósággá – tájékoztatta hírportálunkat Lipcsei Zoltán polgármester. Mint elmondta, a kivitelezés az Innovációs és Technológiai Minisztérium Balesetveszélyes csomópontok átépítésének előkészítése és megvalósítása című hazai forrásból finanszírozott projektje keretében történhet meg. A részletekkel kapcsolatban a polgármester kifejtette, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. előzetes tervezési eljárása alapján három ágat csatlakoztathatnak majd be a körforgalmi csomópontba, Körösladány, Csárdaszállás és Mezőberény felől.

 Míg az önkormányzat kezelésében lévő Kossuth utcai szakaszt a Csárdaszállási ágba vezetik majd be. A tervek alapján megfelelő a kiterítés és az átjárhatóság is, illetve nem lesz szükség idegen terület, valamint ingatlan igénybevételére, kisajátítására sem. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában