Előadás

2022.01.13. 16:54

Jegesmedve és fotós közös táncával készül a csabai bábszínház

Ezúttal is egy látványos előadással örvendezteti meg felnőtt közönségét január 22-én a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. A Jegesmedvék etetése tilos című darab a környezetvédelem, a fenntarthatóság, a klímakatasztrófa és az emberi felelősség kérdéseit járja körbe.

V. N.

/Fotó: Kállai-Tóth Anett/

Paul Nicklen, a National Geographic fotósa végig filmezte egy éhhalállal küzdő jegesmedve utolsó perceit, ahogy élelem után kutat a szemétben egy zöld mezőn. Az állat szenved, a fotós figyel, a kamera forog. Az előadást ez a felvétel inspirálta. A Manna Produkció és Bethlen Téri Színház darabja a fotós és a lefilmezett medve kapcsolatán keresztül járja körbe az empátia és a megfelelő segítségnyújtás problémakörét, mindezt szavak nélkül, a tánc és a bábszínház nyelvén teszi. Hogyan viszonyul egymáshoz ember és állat, az ember a természethez, egy bajba jutott lény ahhoz, akinek módjában állna segíteni neki? És vajon végül segít-e neki? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ a korunk egyik aktuális problémáját feldolgozó előadás, melynek bábjai és jelmezei is újrahasznosított anyagokból készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában