Városgazdálkodás

2022.01.24. 11:39

Gallyazzák a fákat Békéscsabán

A Szent István téren található ostorfák ifjító gallyazását, a korona erőteljes visszametszését végzik el a napokban a városgazdálkodási kft. szakemberei.

L. B.

Shutterstock illusztráció

Fákat vágnak ki és gallyaznak városszerte az önkormányzat megbízásából a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft., valamint az alvállalkozó szakemberei – ismertették a város honlapján. A feladatok között az időjárás függvényében legkésőbb február 28-ig a Szent István téri ostorfák ifjító gallyazását szintén elvégzik, a koronát erőteljes visszametszik.

A gallyazás a térfigyelő kamerák, a közvilágítási oszlopok és a lámpatestek közelsége, valamint a fák jelenlegi koronájának könnyítése, az esetleges száraz részek eltávolítása miatt vált indokolttá, a munkálatoknak hála a fák élettartama meghosszabbodhat. 

A gallyazás során keletkezett vágási felületek sebkezelését – hogy a fák egészségét megőrizzék – ugyancsak elvégzik majd.

Fotó: Békéscsaba Megyei Jogú Város/Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában