Közgyűlési döntés

2022.01.22. 11:00

Főállású iskolaorvosi körzetet alakítanak ki Békéscsabán

Főállású iskolaorvosi körzetet hoz létre a hatékonyabb ellátás érdekében az önkormányzat, mégpedig a Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Trefort Ágoston, Zwack József és Vásárhelyi Pál középiskolákból, amelyekben most mintegy 2100-an tanulnak – döntött nemrég tartott ülésén a városi közgyűlés.

L. B.

A megfelelő finanszírozás érdekében, hogy elérhessék a 2400-as létszámot, bekerül még a körbe a három nagy mellé egy kisebb létszámú intézmény. A grémium elé került előterjesztésből kiderült, hogy az önkormányzat az iskola-egészségügyi ellátást jelenleg 13 körzetben biztosítja, a feladatokat a házi gyermekorvosok látják el részmunkaidőben. A közelmúltban a 11. számú iskolaorvosi körzet betöltetlenné vált, ami miatt a Trefort Ágoston középiskola ellátása nehézséget okoz. Több lehetséges megoldást is megvizsgáltak, és a legkézenfekvőbb az, hogy létrehoznak egy olyan körzetet, amelyben egy szakember főállásban ténykedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában